Uuskasutuskeskuses tuleb kasutatud rataste laat

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuskasutuskeskuse rattalaat 2016. aastal.
Uuskasutuskeskuse rattalaat 2016. aastal. Foto: Erakogu.

Homme toimub Pärnu uuskasutuskeskuse ees neljas kasutatud rataste laat, kus saab osta, müüa ja vahetada pruugitud jalgrattaid.

Keskpäevast kella neljani korraldab uuskasutuskeskus oma Pärnu poe ees rattalaada, kus igaüks võib müüa, vahetada või osta kasutatud jalgrattaid.

“Eelmisel aastal oli Pärnu rattalaadal esindatud ligemale 40 eri- ja omanäolist kasutatud jalgratast,” kommenteeris ettevõtmise mastaapi keskuse turundusjuht Annika Altmäe. Igakevadiseks traditsiooniks saanud üritusele on oodatud nii eraisikud, vanade rataste parandajad kui ettevõtted, kes kasutatud jalgrattaid müüvad.

Rattalaat toimub uuskasutuskeskuse ees ja on tasuta nii osalejatele kui müüjatele. Kui oma ratast maha ei õnnestu müüa, võib selle annetada uuskasutuskeskusele. Rattalaadale saab kauplejaks registreeruda keskuse kodulehel.

Uuskasutuskeskus (MTÜ Uuskasutus) on 2004. aastal heateo sihtasutuse, Eestimaa Looduse fondi, sihtasutuse Caritas, Rasmus Raski ja Priit Mikelsaare loodud isemajandav sotsiaalne ettevõte, mille eesmärk on saata kasutatud asjad ringlusse ja muuta  taaskasutamine hõlpsaks ja käepäraseks kõigile Eesti inimestele. Mullu saadeti ringlusse umbkaudu 1500 tonni veel kasutuskõlblikke asju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles