Purjus naine põrutas autoga vastu soojustorustikku ja põgenes

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratsioonfoto roolijoodikust.
Illustratsioonfoto roolijoodikust. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

25aastane Kati istus 4. aprillil kella 23.30 aegu Tori vallas Sauga alevikus autorooli purjuspäi ja sõitis vastu soojustorustikku.

Sõidukijuht lahkus õnnetuspaigalt ega teavitanud liiklusõnnetusest politseid, ehkki see olnuks niisuguses olukorras kohustuslik.

Politsei suutis naise siiski tabada ja tõendusliku alkomeetriga tuvastati tema liitris väljahingatavas õhus 0,79 milligrammi alkoholi. See on kriminaalne joove.

Naine tunnisistas oma süüd igati. Nii tegi Pärnu maakohus juba eksimusele järgnenud päeval kokkuleppemenetluses kiirmenetluse korras otsuse. Läinud nädalavahetusel jõustunud otsusega määras kohus süüdimõistetule neli kuud vangistust, arvates selle hulka eelvangistuses oldud päeva. Kohus ei pööra karistust täitmisele, kui eksinu suudab aasta ja kahe kuu pikkuse katseaja jooksul kuriteo toimepanekust hoiduda.

Süüdimõistetult võeti neljaks kuuks autojuhtimisõigus.

Lõhutud soojatorustiku eest ei esitatud naisele tsiviilhagi. Küll peab ta maksma riigituludesse sunniraha ja riigi õigusabi eest kokku 465 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles