Urmas Hännile: Kaagutamise asemel võiks lõpuks muneda

Urmas Hännile
, pensionär
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue kunsti muuseumi ehitamist on lubatud erinevates arengukavades juba 1999. aastast saadik.
Uue kunsti muuseumi ehitamist on lubatud erinevates arengukavades juba 1999. aastast saadik. Foto: Urmas Luik

Hulk Pärnumaa edendamiseks koostatud tegevus­kavu on makulatuuriks koltunud, plaanide teostumise eest hoolitsema pidanud ametnikud on olnu unustanud ja jutlustavad nüüd, kui vahvad tegijad nad oleksid või on.

Sedasi sunnib väitma Pärnus juba mõnda aega uue kunsti muuseumi (UKM) pärast järjekordselt tuuriv mokalaat, kus näiteks Toomas Kivimägi, Pärnu linnapea aastail 2009–2015, praalis kohaliku ajalehe veergudel, et eelmise linnavõimu “tee oli igati toetada Soosaare ideed rajada Pärnusse Läänemere kunstisadam ja koos sellega lahendada UKMi ruumiprobleem. Pole vähimatki kahtlust, et eelmine linnavõim oleks selle plaani teoks teinud”.

Linna nüüdne juht Romek Kosenkranius aga tõdes Pärnu Postimehes nädalakene hiljem, et “linnavalitsus on alustanud otsinguid üüripindade leidmiseks, kuhu UKM saaks lähiajal kolida ja oma tegevust Pärnus jätkata”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles