Galerii: Pärnu jõel päästeti hätta sattunud kalurid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kell 9.59 sai päästeamet väljakutse Paikuse külje alla Tindisaarte juurte, kus Kilingi-Nõmmest pärit kalur oli kummipaadist vette kukkunud.

"Esialgne väljakutse oli Tammistesse. Väljakutse tegi mees, kes oli paati jäänud. Vette kukkunud mees püüdis midagi paadis püsti seistes teha, kuid libises libedal paadipõhjal ja kukkus selili vette," rääkis Lääne päästekeskuse kommunikatsioonijuht Marek Kiik.

"Teine mees hoidis teda kinni ja katsus veel nööriga teda paadi külge siduda, samal ajal helistas ja kutsus päästjad välja. Aga siis saadi täpsem asukoht ja läheneti Paikuse poolt Pääsukese puiesteelt," selgitas Kiik.

Kui päästjad kohale jõudsid, oli kummipaat paarisaja meetri kaugusel kaldast keset jõge, mille tõttu läksid vette pinnaltpäästjad. "Pinnaltpäästjad ujusid paadini ja tõmbasid paati veidi madalikule, upitasid mehe paati ja seejärel tõmbasid paadi kaldale," ütles Kiik.

Kommunikatsioonijuhi sõnutsi reageeriti suurte jõududega, kuna ei olnud selge, kui palju inimesi oli vette sattunud. "Sellistel juhtudel on alati parem, kui on pigem rohkem päästjaid kohal. Kalamees oli alajahtunud ja liigutada peaaegu ei suutnud. Kui ta oleks omaette olnud ja poleks kuskil kinni olnud hoida, siis poleks midagi päästa olnud enam seal," nentis Kiik.

Päästeameti esindaja rõhutas, et kuigi sel korral läks asi hästi, võtab veeõnnetuste puhul, kui hätta on sattunud kalamehed, päästjatel kohalejõudmine rohkem aega, sest inimesed on asustusest kaugel. "Praegu päästeti 15–20 minutiga," lisas ta.

Külmal ajal veele minnes peab päästevest olema seljas. "Meestel olid need küll kaasas, aga vihma tõttu võeti seljast ära, et riideid kohendada ja see hetk oleks võinud saatuslikuks saata," ütles Kiik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles