Kuidas Pärnu koolipoiss vietnamlasi smugeldas

Martin Laine
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõne aastaga jäid inimkaubitsejad Eestis korduvalt vietnamlaste smugeldamisega vahele, kurjategijad on seejärel jõulisemalt katsetanud Läti piiripunktiga. Fotol 2016. aastal Eestis tabatud illegaalid.
Mõne aastaga jäid inimkaubitsejad Eestis korduvalt vietnamlaste smugeldamisega vahele, kurjategijad on seejärel jõulisemalt katsetanud Läti piiripunktiga. Fotol 2016. aastal Eestis tabatud illegaalid. Foto: PPA

Heasüdamlik, seltskondlik, taktitundeline ja vastutulelik noor inimene – just nõnda iseloomustab Pärnu kool oma 18aastast õpilast Egertit. Tõsi, tunnistab õppeasutuski, et klassi jäi ta viimati kordama, sest väidetavalt jäi töölkäimine õppimisele ette­. Ühel 2017. aasta varakevadisel päeval võttis lapseohtu Egert vastu aga tööpakkumise, mis lõppes talle koolis istuma jäämisest märksa tõsisemate tagajärgedega.

Pole täpselt teada, kuidas viis Egerti tee kaasosalisi värvanud 26aastase Igor Vološini juurde. Läti politseile ja kohtule antud ütluste järgi­ tutvunud noormees Vološiniga ühise tuttava kaudu.

2017. aasta märtsis istus Egert igatahes Vološiniga sama laua taha ja viimasena mainitu tegi koolipoisile pakkumise: 1000 eurot, et vedada inimesed autoga Lätist Poola.

See raha näis noormehele küllalt ahvatlev, et plaanis osaleda. Ei saa salata, et ta pidi siinkohal mõistma: tõenäoliselt on ettevõtmine kuritegelik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles