Jahe kevad jätab põllud külvi ootele

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laheda tuulega päikeselisel jüripäeval kultiveeriti põldu Tori vallas Rütavere külaski, sest kevad kiirustab põllumeest.
Laheda tuulega päikeselisel jüripäeval kultiveeriti põldu Tori vallas Rütavere külaski, sest kevad kiirustab põllumeest. Foto: Urmas Luik

Jürikuu viimane täis­nädal algas teraviljakasvatajatele lootusega, et ilm jääb sama ilusaks nagu jüripäeval, mil põld lubas traktorid peale.

Tori vallas Rütavere külas rügas ligemale seitsme hektari suurusel põllul topeltratastega traktor, vedades järel mitme meetri laiust ja pikkust kultivaatorit. “Kui vihma tuleb, siis jääb jälle paus sisse, ei saa külvama hakata,” ütles traktorirooli tagant korraks maha hüpanud mees, ütles eesnime Jaan ja jättis perenime enda teada.

OÜ Selja ja Piistaoja katsetalu taimekasvatusjuht Katrin Tiimann rääkis, et tavaliselt on kevadkülv neil lahti läinud 24.–25. aprilli paiku, aga tänavu ei ole põllud veel kuivanudki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles