Oma loomingut näitavad kõrvuti õpetaja ja õpilased

Christin Mäemets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpilaste valmistatud keraamika raamatukogu näitusel.
Õpilaste valmistatud keraamika raamatukogu näitusel. Foto: Erakogu

Kunstnik Riina Georg näitab Pärnu keskraamatukogus enda ja oma õpilaste keraamikat.

4. maini saab keskraamatukogus uudistada Riina Georgi ja tema õpilaste tehtud keraamikat. Noorte, kunstikoolis õppivate 10–16 aastaste autorite tööd on valminud peamiselt viimaste aastate jooksul. Väljas on õiemotiiviga kausid, looma-, linnu-, inimplastika, ribatehnikas nõud. Töömahukamad on suured maalitud, ka reljeefse dekooriga taldrikud (Sandra Koplus, Liidia Vessmann, Triin Rahuoja). Huvitavad on muusikateemalised lind-kausid, mis meenutavad keelpille (Anneli Roodus) ja tahulised, geomeetrilised tööd (Rigo Sildoja, Ines Levitskaja, Liisu Saar).

Riina Georg on 1997. aastast Pärnus kunsti- ja keraamikaõpetaja. Tema loodud madal- ja kõrgkuumuskeraamikast on koostatud 20 aastat hõlmav väljapanek – üliõpilasajast tänini.

Georgi ja tema õpilaste loomingu näitus kutsub üles keskkonnasõbralikule keraamika valmistamisele ja kasutamisele. Märkama, et keraamika on meie igapäevane kaaslane, mis ajas, ka teise ringiga meieni jõudes, oma väärtust ei kaota, pigem vastupidi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles