Pärnu bussijaam kostitab linlasi rohegaasile ülemineku puhul mahesöögi ja -joogiga

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu 28 uuest linnabussist 18 sõidab praegu surugaasiga, aga 1. maist lähevad need üle keskkonnahoidlikule rohegaasile.
Pärnu 28 uuest linnabussist 18 sõidab praegu surugaasiga, aga 1. maist lähevad need üle keskkonnahoidlikule rohegaasile. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnabussid hakkavad 1. maist kasutama kütusena keskkonnahoidlikku biometaani ehk rohegaasi. Sel puhul oodatakse linlasi 4. mail bussijaama pidulikule avaüritusele.

Rohegaasile lähevad üle kõik 18 gaasibussi. Linna ühistranspordivahenditest kümme sõidab diislikütusega ja needki jäävad käiku. Pärnumaa ühistranspordikeskuse juhataja Andrus Kärpuk seletas, et loodussäästlikku kohalikku mootorikütust kasutavad bussid tunneb ära katuseballoonidel oleva kirja "Rohegaas/Biogas" järgi. Eristada saab sellegi põhjal, et diislil sõitvad ühissõidukid on liigendbussid.

Tund enne keskpäeva algavale üritusele on lubanud kohale tulla keskkonnaminister Siim Kiisler, keskkonnaivesteeringute keskuse juhataja Veiko Kaufmann ja Pärnu linnapea Romek Kosenkranius.

Pärnu-teemalise kontserdiga esineb pärnakas Toomas Kuter. Kiirematele pakutakse ökosööki ja -jooki. Tutvuda saab Pauluse korvpalliklubi 30 aasta vanuse turistibussiga Ikarus-250 ja loomulikult kõige uuema rohegaasibussiga.

Kärpuki sõnade järgi on sümboolne, et just kuurortlinn Pärnu on esirinnas taastuvenergia kasutuselevõtus. Euroopa Liidus peavad aastaks 2020 moodustama taastuvatest energiaallikates toodetud kütused kümnendiku transpordikütuste tarbimisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles