Video ja galerii: valjuhääldimasin andis pärnakatele teada, et iga okas loeb

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnus sõitis täna pealelõunal ringi kaitseväe valjuhääldimasin, mis teavitas linnakodanikke nädala pärast algavast kaitseväe suurõppusest Siil.

Eestlastele nii omaselt võttis linnarahvas väljuhääldiga varustatud auto vastu stoilise rahuga: keegi naeratanud ega lehvitanud ja suurim tähelepanuavaldus oli ehk see, kui linnakodanik oma tegemiste kõrvalt korraks pilgu tõstis, et takseerida, mis siis ikkagi toimub.

Pärnu kesklinnas, Mai ja ranna rajoonis tiirutanud teavitusmasina kõlaritest kostis poolteise tunni jooksul järgnev tekst: „Nädala pärast algab suurõppus Siil. Seetõttu palub kaitsevägi juba praegu liikluses eriti tähelepanelik olla. Teeme koos suure ja eduka Siili. Iga okas loeb.”

Seejärel lasti valjuhäälditest törts marsimuusikat ja sama tekst kordus.

Pärnusse jõudis kaitseväe teavitusmasin Mercedes-Benz 250 GD Kuressaarest ja sõitis suvepealinnast edasi Türi ja Paide inimesi peagi algavast õppusest teavitama.

Kokku sõitis täna Eestis neli kaitseväe valjuhääldimasinat.

Kaitsevägi põhjendab teavitusaktsiooni sellega, et 2. mail algava suurõppuse Siil ajal on Eesti teedel ja asulates tavapärasest rohkem kaitseväe masinaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles