Siim Suursild keeldus ekrelastele vastamast

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Suursild.
Siim Suursild. Foto: Madis Sinivee

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) fraktsioon Pärnu linnavolikogus esitas kolm arupärimist abilinnapea Siim Suursillale. Need puudutasid tema aastatetagust tegevust Audru vallavolikogu esimehe ja vallavanemana. Poliitiline linnaametnik keeldus arunõudlejatele vastamast.

Linnavolinik Heldur Paulsoni küsimused puudutasid Liu sadama maaüksuse detailplaneeringu algatamise eelnõu lülitamist Audru vallavolikogu 11. märtsi 2010 päevakorda, kuigi taotlus selle algatamiseks registreeriti alles eelmisel päeval. Arupärija arvates rikkus Suursild kohaliku omavalitsuse korralduse seaduse mitut sätet. Ühtlasi jättis Suursild volikogu esimehena lahendamata voliniku esitatud protesti.

Paulson soovis teada, miks oli Liu sadama kinnistu detailplaneeringu algatamine nii kiireloomuline ja millisel õiguslikul alusel kinnitati kuu aega hiljem sadama maaüksusele projekteerimistingimused, mis tehti kolme mittetulundusühingu registreeritud taotluste alusel, kusjuures ühe MTÜ juhatuse liige oli Suursild ise

Samuti taheti aimu saada, millisel õiguslikul alusel väljastati ehitusload Liu sadama maaüksusele kehtestatud detailplaneeringuta.

Linnavolinik Siimo Lopsik soovis teada, millel põhineb Suursilla 1. märtsil 2018 volikogu istungil arupärimisele suuliselt antud vastuses kõlanud väide, nagu oleks valitsus 2008. aasta lõpus teinud muudatuse planeerimisprotsessis, kus ühel kinnistul ei tohi olla samal ajal äri- ja tootmismaa sihtotstarve. Volinik tundis huvi, miks ligikaudu kümne aasta jooksul (ajal, mil Suursild oli Audru vallavanem ja volikogu esimees) ei viidud Audru vallas maade sihtotstarbeid õigusaktidega kooskõlla?

Linnavolinik Edmond Penu huvitas, miks Suursild väitis volikogu istungil arupärimisele vastates, et mitme kinnistu sihtotstarbeid ei saadud viia õigusaktidega kooskõlla, kuna maaomanikud elavad välismaal ja nendega ei saavat kontakti. Küsija arvates ei olnud väide ei usutav ega vastanud tõele, et vald pole saanud maaomanikega ühendust pea kümne aasta jooksul, kuigi firmad ja omanikud asuvad ja töötavad Eestis.

Kõigile arupärimistele vastas abilinnapea Pärnu linnapea käskkirja (17. november 2017 nr 3-1/51) tsiteerimisega, mis määrab kindlaks abilinnapea Suursilla töövaldkonnad. “Detailplaneeringute koostamine ja maakorralduslikud küsimused ei ole abilinnapea Siim Suursilla töövaldkond. Küsimustele väljaspool oma töövaldkonda keeldun ma selgitusi ja vastuseid andmast,” vastas Suursild.

Küsimusele, kas ta võib kinnitada, et vallavanema ja volikogu esimehena ei ole ta teadlikult valetanud, kostis Suursild jaatavalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles