Kalev Kaljuste: Kultuur vajab nüüdisaegset keskkonda

Kalev Kaljuste
, Pärnu linnavolikogu liige (SDE)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Papa Jannseni lähenevat suurt sünnijuubelit arvestades võiks linn käsile võtta Koidula muuseumi ja Vana-Pärnu kultuurikeskuse ühise aia.
Papa Jannseni lähenevat suurt sünnijuubelit arvestades võiks linn käsile võtta Koidula muuseumi ja Vana-Pärnu kultuurikeskuse ühise aia. Foto: Henn Soodla

Kultuuriminister Indrek Saar ütles­ 14. veebruaril aasta­kõnes riigi­kogus, et Eesti kui kultuurriigi edukus tugineb meie inimeste loovusele ja Eesti kultuur on riigi hoida. “Kultuuri jätmine üksnes turumajanduse hoolde pole Eesti-suguses väikeriigis mõeldav. Riigi ülesanne on pakkuda keskkonda, kus kultuur saab sündida, kuid see peab olema vaba ja pidevalt elav,” rääkis Saar.

Minu arvates on ülihea, et ajal, kui tähistame Eesti Vabariigi sünnilinnas oma riigi 100 aasta juubelit, oleme avanud akna, mõtestamaks, miks me midagi teeme, kuidas ja kuhu tahame jõuda. Kultuuri teemadelgi. Juba kaks nädalat jutti on eri autoritelt ilmunud lugusid, kuidas ja mismoodi peaksime Pärnus ja Pärnumaal kultuuriga toimetama, siduja ja sütitaja on olnud uue kunsti muuseumi saaga.

Nii varem maavanema ja kui praegu volikogu liikmena on mitu organisatsiooni ja mõnigi elanik pöördunud minu poole oma muredega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles