Tori volinik sai hoiatuse korruptsiooni eest

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tori volikogu liige Andres Mõis sai suulise hoiatuse korruptsioonivastase seaduse rikkumise eest.
Tori volikogu liige Andres Mõis sai suulise hoiatuse korruptsioonivastase seaduse rikkumise eest. Foto: Madis Sinivee

Tori vallavolikogu liige Andres Mõis sai politseilt suulise hoiatuse seoses korruptsioonivastase seaduse rikkumisega. Väärteomenetlust ei alustatud, kuna rikkumine oli politsei hinnangul vähetähtis ja sellega ei tekitatud kahju.

Tori vallavolikogu esimees Enn Kuslap andis 29. märtsi istungi alguses volinikele teada, et 1. märtsi istungil rikkus Mõis korruptsioonivastast seadust, hääletades otsuse poolt, millega OÜ JMB Investeeringutele anti luba omandada Tori vallas Tohtri kinnistu. Nimetatud ettevõtte juhatusse kuulub aga Andres Mõisa vend, ettevõtja Jüri Mõis.

Ent seaduse järgi ei tohi volinik teha otsust endaga seotud isiku suhtes. Ometi ei taandanud Andres Mõis end otsustamisest ega soostunud seda tegema ka pärast seda, kui volikogus sellekohane küsimus esitati. Selle asemel väitis ta, et korruptsiooniohtu pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles