E-eksamite tegemiseks napib koolidel arvuteid

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuninga tänava põhikooli praegustest arvutitest jääks ­e-eksamite ja -tasemetööde tegemisel väheks. Pildil selle kooli õpetajad Lemme Sulaoja (istub) ja Kristi Treial.
Kuninga tänava põhikooli praegustest arvutitest jääks ­e-eksamite ja -tasemetööde tegemisel väheks. Pildil selle kooli õpetajad Lemme Sulaoja (istub) ja Kristi Treial. Foto: Urmas Luik

Riiklikud koolieksamid ja tasemetööd kolivad internetti. Mõneski koolis jagub arvuteid aga heal juhul poolele klassile.

Seetõttu toetab haridus- ja teadusministeerium (HTM) tänavu koolide IT-taristu ja digioskuste õpetamise uuele tasemele viimist üle seitsme miljoni euroga. Koolipidajad ei pea maksma sentigi. Küll tuleb neil tagada riigi antavate seadmete sihipärane kasutus ja jätkata oma eelarvest digitaristu edasist uuendamist.

Ministeeriumi e-teenuste osakonna juhataja Andres Ääremaa nentis, et õpilaste digioskuste arendamise, IT-õppe ja e-hindamise suuremaid muresid on olnud siiani asjaolu, et koolides napib arvuteid. “Soovime, et see ei saaks nüüdisaegse ja võimalusterohke hariduse pakkumisel takistuseks,” põhjendas Ääremaa ministeeriumi toetuse vajalikkust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles