Pärnu fotoklubi võõrustab külalist raamatukogus

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu keskraamatukogu.
Pärnu keskraamatukogu. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu fotoklubi liikmed kohtuvad jürikuu viimase päeva õhtul viiest kunstnik Marge Nelkiga, kelle näitus on avatud keskraamatukogu trepigaleriis.

"Mõlemad üritused, nii näitus kui ka kohtumisõhtu on Pärnu fotoklubi algatus," mainis klubi liige Aiki Järviste. "Esmapilgul võib tunduda, et Marge Nelkil pole fotoklubiga seost, kuid tema illustratsioonid raamatutele ja teisedki tööd on valminud fototöötlusprogrammi Photoshop abil ning tema fotosidki on kasutatud, nii et fotomaailm on ääretult lai."

Eesti rahvusraamatukogus välja kuulutatud eelmise aasta viie kaunima lasteraamatu ja 25 kaunima raamatu žürii eripreemia päövis Reeli Reinsalu raamat "Suusi ja kadunud uni", mille illustreeris Marge Nelk.

Kohtumisõhtul 30. aprillil tuleb jutuks seegi, kuidas lapsena iluuisutajaks saamisest unistnanud Marge Nelk läks Tartu ülikooli usuteaduskonda ning sealt fotograafiahuvist Tarrtu kõrgemasse kunstikooli fotoosakonda. Kunstnik sai temast enda arvates siis, kui temalt hakati pilte ostma ja töid tellima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles