Galerii: jäine maius võitis "Ettevõtliku pärnaka" konkursi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna lõppenud seitsmendat “Ettevõtliku pärnaka” konkurssi iseloomustasid kõrgetasemelised äriideed ja priimad plaanid, aga ka alustajate rahvusvaheline ambitsioon. Võitjaks tuli nagu möödunud aastalgi tugev naisduo, seekord Heili Liin ja Riia Mäe.

“Kohtusime 12 aastat tagasi laste mänguväljakul, kui olin just Pärnusse kolinud,” rääkis Liin. Mäe lisas, et konkursile tuldi ettevõtluskonsultandi soovitusel ja nimed said kirja vahetult enne registreerimistähtaja kukkumist. Võit pani Mäe sõnutsi silmad särama ja Liin tähendas, et suur tunnustus võtab ikka veel sõnatuks. “Ikka loodad võitu, sest sa lähed ju võitma, aga lõpuni ei julge sellest tegelikult mõelda,” iseloomustas Liin oma tundeid.

Žürii oli võitja ehk Rosenberry käsitööjäätise suhtes äärmiselt üksmeelne. Rosenberry eestvedajatel aga võidu­ tähistamiseks palju aega ei jää. Küsimuse peale, kas jäätisemasina juhe­ pannakse seina veel samal õhtul, vastas Liin: “Juhe läheb seina jälle homme.” Väga lühikese ajaga tuleb alustavatel ettevõtjatel saada­ pangast laenu, soetada senisest suurem ja võimsam jäätisemasin ja kolida tootmine Savi tänavale. Samal ajal avada Pärnu rannas laste mänguväljakul jäätisekohvik.

Mullusega võrreldes on kasvanud konkursi võidusumma: 3000eurose ette­võtlustoetuse asemel oli žüriil nüüd jagada 4500 eurot, millest suurima, 3000eurose osa pälvis esikoht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles