Siilil osalemist toetab üle 20 maakonna ettevõtte

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Peagi algab taasiseseisvunud Eesti suurim sõjaline õppus Siil, millest kaitseväe hinnangul võtab osa umbkaudu 13 000 inimest. Et töötajad saaksid õppusele minna, ilma et tekiksid raskused töökohas, on paljud Pärnumaa tööandjad teatanud, et toetavad igati alluvate osalemist õppusel­.

“Pärnumaa ettevõtjatest üle 20 on andnud teada, et toetavad töö­tajate osalemist suurõppusel “Siil 2018”, Eesti peale on neid ettevõt­jaid aga üle 140,” sõnas Kaitseliidu Pärnumaa­ maleva teavituse ja tsiviil-­sõjalise koostöö spetsialist Jaanus Mehikas.

Mehika kinnitusel saab oma ­panuse riigikaitsesse anda iga tööandja, kes soodustab ja julgustab alluvate osavõttu õppekogunemistest. “Märkimisväärsem panus on töötaja palgavahe kompenseerimine või töötasu säilitamine õppekogunemise ajaks,” märkis ta.

Üks suurettevõtteid, mis toetab alluvate suurõppusel osalemist, on G4S Eesti. “Säilitame nendele töötajatele reservõppekogunemiste ajal keskmise töötasu,” teatas ettevõtte kommunikatsioonijuht Reimo Raja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles