Galerii: andekad lapsed pälvisid Rannahotellis siira imetluse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu Zonta klubi andis oma 25. aastapäeval Rannahotellis üle järjekordsed projekti “Andekas laps” stipendiumid summas 3200 eurot, raha koguneb klubi heategevusüritustest ja -müükidest ning annetustest. 

Seekordsed stipendiaadid on pärit suurperedest ja väga ettevõtlikud ning õpivad hästi. Lihula gümnaasiumi 7. klassi õpilane Silver Nikkel on silma paistnud aineolümpiaadidel ja läbinud Tartu ülikooli teaduskooli astronoomia ja taimeanatoomia kursuse. Silver õpib Lihula muusika- ja kunstikoolis akordioni ja trombooni ning noorkotkana mängib Kaitseliidu Lääne maleva orkestris. 

Neljalapselise Nikkeli pere kodu on Kunila külas, sealt on bussipeatuseni kuus kilomeetrit. Stipendium toetab Silverit lemmikhuvialadega tegelemise jätkamist.

Ketrin Salumaa õpib Pärnu-Jaagupi põhikooli viimases klassis ja on olnud edukas olümpiaadidel ning mängib lauatennist ja sulgpalli. Neljal aastal on Ketrin saavutanud esikoha Pärnumaa maakoolide lauatennise meistrivõistlustel ja sulgpallis on ta Pärnumaa koolide meister. Ketrini ema Urve Salumaa ütles, et Zonta stipendium aitab tütrel sõita rahvusvahelisse lauatennise laagrisse, mis toimub Hiinas.

Pärnu Mai kooli 8. klassi õpilane Henriete Toomlaid tuli esikohale üleriigilisel astronoomiavõistlusel Pulsar, teda huvitab füüsika. Ta tahab käia Yale'i ülikooli (USA) astrofüüsikatudengist venna Kristo jälgedes. Henriete õpetaja Aarne Pauli sõnade kohaselt annab stipendium õpilasele kindlust, et ta on õigel arenguteel ja tema sädelev loomingulisus ei jää märkamata. Paraku ei saanud Henriete austamisüritusel olla, sest ta viibib rahvusvahelisel õpilasüritusel Šveitsis.

Pärnu Koidula gümnaasiumi 7. klassi õpilase Ilona Tamme lemmikained on keemia, bioloogia, matemaatika ja füüsika ning aineolümpiaadidel on ta saavutanud kõrgeid kohti, kuid ta tegeleb golfigagi. Ilonal on kaks venda ja õde, suviti teeb ta aiatööd, loeb palju, leiab aega käsitööks. Stipendium innustab teda huvitegevusega jätkama.

Stipendiaatide tutvustused luges ette Merle Tasane, kes on Pärnu Zonta klubis vedanud “Andeka lapse” projekti aastaid. Kohalolijaid tervitas klubi president Hiie Päit ja programmi vedas Elen Kihl. Lauluga tervitas kaheksa-aastane Eva Beljaev, kes õpib Jana Tringi erakoolis. 

Tähtüritusel osalesid ka Zonta 20. piirkonna (Eesti ja Soome) kuberner Tuija Kirveskari-Tähtinen ning Helsingi ja Vantaa klubi esindajad, aga ka Tallinna, Tartu ja Viljandi klubi esindajad. 

Pärnu Zonta klubis on 16 liiget, klubi asutati 1993. aastal, esimene president oli Ülle Pikma. Projekt “Andekas laps” algas 2000. aastal, algatajaks klubi tollane president Sarmite Tammekivi, et toetada huvihariduse omandamisel suurperede või ühe vanema kasvatada jäänud lapsi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles