Vaprus sai tabeli viimaste heitluses valusa kaotuse

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Premiumi liiga 11. voorus kohtusid Viljandi kunstmurustaadionil tabeli kaks viimast: kohalik Tulevik ja Pärnu Vaprus. Matš lõppes kodumeeskonna 2:1 võiduga.

Kuigi mängu alguses oli initsiatiiv ja pall valdavalt pärnakate käes, asus kodumeeskond juhtima. 12. minutil oli Vaprusel kasutada karistuslöök, mille vastaste puurivaht Karl-Romet Nõmm püüdis ja kohe pika palli ette virutas. Pärnu kaitse eksis ja Rainer Peips jäi meie väravavahi Richard Alandiga üks ühele vastasseisu ja lükkas palli kindlalt võrku. 

17. minutil pääses Peips taas Alandiga silmitsi, kuid tema pealelöök vihises napilt postist mööda. Minut enne poolaja lõppu sai seitsmelt meetrilt vabalt löögile Kristen Kähr, kuid viljandlase löök lendas väravast mööda.

Kuigi mäng oli lahtine ja kumbki meeskond kaitses ei istunud, olid paremad väljavaated Tulevikul: mäng oli kodumeeskonna kontrolli all ja pärnakad pidid rahul olema sellega, et kaotusseis suuremaks ei kujunenud.

55. minutil sai vastaste poolkaitsja Tauno Mõttus väga lähedalt löögile, aga Alandi imetõrje päästis suvepealinlased 0:2 kaotusest. Vaid kaks minutit hiljem säras taas Aland, kes tõrjus Peipsi pommlöögi.

65. minutil sai meie poolkaitsja Rauno Tutk karistusala joonelt kõmmutada, aga pall lendas napilt väravast mööda.

Viljandi duubeldas 81. minutil eduseisu, kui 317 pealtvaataja ees koksas nurgalöögi peaga väravasse Viljandi mängiv peatreener Sander Post.

Vaprusel õnnestus minut enne mängu lõppu üks värav tagasi lüüa, kui täpne oli Ronaldo Tiismaa, aga rohkemaks pärnakatel jõudu ei jätkunud.

Pärnakate võiduta seeria pikenes 31 mänguni.

Viljandil on nüüd tabelis seitse punkti ehk niisama palju kui FC Kuressaarel ja Tallinna Kalevilgi. Pärnu on kolme punktiga viimane.

Vapruse järgmine matš tuleb kodus Paidega linnameeskonnaga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles