Tori pood jääb suve lõpuni kinni

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tori pood jääb maja remondi tõttu suve lõpuni suletuks.
Tori pood jääb maja remondi tõttu suve lõpuni suletuks. Foto: Urmas Luik

Tori poe uks jääb kevadpüha järel ostjatele suve lõpuni suletuks, sest hoones algab kauaoodatud remont ja juurdeehitamine. Lähim pood on torilastele nüüd kas Seljal või Jõesuus, apteek kolib teisele poole jõge endisesse vallamajja.

"Tahtsime remondiga alustada varem, aga kooskõlatamistele kulus pikk aeg," möönis Vändra tarbijate ühistu esimees Gersti Kont, kelle sõnade kohaselt on pood kinni järgmised neli kuud.

Tori vallavolikogu kehtestas Tori kaupluse detailplaneeringu aastapäevad tagasi, kuid arheoloogilised uuringud Tori vanal kihelkonnakalmistul jätkusid, sest omaaegse Tori sovhoosi kohvik-söökla, praegune poemaja, ehitati sellel alale.

Planeeringuala on 3294 ruutmeetrit ja see jääb kultuurimäelstiste kaitsevööndisse. Poe laiendus rajatakse postvaiadele, mille postide alla jääva kalmistuosa on arheoloogid läbi uurinud.

Laiendusega saab poeosa juurde ligemal 100 ruutmeetrit põrandapinda laoruumiks ning müügisaal saab senisest avaram ja ostjasõbralikum. Apteek kolib tööde lõppemise järel oma endisesse, kuid juba avaramasse ruumi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles