Algas terviseradade vallutamine

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reiu-Raeküla terviserada.
Reiu-Raeküla terviserada. Foto: Ardi Truija

Eesti terviseradadel täna alanud ja mai lõpuni kestva katsumuse #rajavallutaja raames kutsutakse kõiki õue liikuma. Pärnumaal algab rajavallutus homme Jõulumäe tervisespordikeskuses väärikate ülikooli õppe- ja liikumispäevaga.

Pärnumaal on kokku kuus terviserada: Reiu-Raeküla, Jõulumäe, Sindi, Valgeranna, Vändra ja Tõstamaa rada, kus ei ole liikmemaksu ja mis ootavad liikumishuvilisi.

Sihtasutuse Eesti Terviserajad juhi Alo Lõokese sõnutsi on #rajavallutaja eesmärk kutsuda inimesi loodusesse värske õhu kätte liikuma, sõltumata vanusest, liikumisviisist ja tempost. “On viimane aeg jooksusussid ja rattakingad välja otsida. Liikumisrõõm värskes õhus on nakkav ja mõjub kogu perele hästi. Kui on soov mõnel võistlusel rinda pista, siis tasub mõelda treenitusele ja valida sobiv tempo,” ütles Lõoke.

Terviseradadel on praegu tihe kevadsuvine hooaeg ja toimuvad matkad, jooksu- ja rattasarjad, orienteerumispäevakud. Lähima liikumisraja leiab www.terviserajad.ee.

Eestis on üle 100 terviseraja ja 61 siseterviserada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles