Metsamaa talu juurde tuleb Kihnu loomaaed

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsamaa pärimustaluga on SA Kihnu Kultuuriruumi juhataja Mare Mätas tegelnud kümme aastat.
Metsamaa pärimustaluga on SA Kihnu Kultuuriruumi juhataja Mare Mätas tegelnud kümme aastat. Foto: Urmas Luik

Metsamaa pärimustalu on võõbatud kollaseks nagu kevadine võilill, suures köögis värvib mees põrandat pruuniks ja teine askeldab rehetoas. Eesti Vabariigi 100 aasta juubeli kingitust katab uus rookatus ja rehealuse väravad annab palkseintega toale valgust ja moodsust.

“Rehealune on taastatud enam-vähem nii, nagu see oli, see palksein, laed ja põrandad ning rehealuse väravad,” seletab SA Kihnu Kultuuriruumi kui tellija esindaja Mare Mätas. “Me küll nuputasime kümme korda, kuidas need teha, et väravad jääksid sellised, nagu need olid, aga lõpplahendus tundus kõige parem. Need on nagu aknad ja tee poolt on ilus vaadata: näeb õuele otse läbi toa.”

Vundamendi soojustamise järel on rehetuppa tehtud seinaääri pidi pikk pink, et pidulised mahuksid lahedalt istuma. Kööktoas on uuendatud puu­pliit ja leivaahi, mis laiutanud seal ehitamise ajast enne suurt ilmasõda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles