Paabeli segadus Hirvelas: haihtunud on katuseluugid, villa, kipsi ja dokumente (6)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sama projekti järgi ehitatud kolmekorruselisi maju on Hirvelas 12. Audit tuvastas ehituslikud puudused neis kõigis.
Sama projekti järgi ehitatud kolmekorruselisi maju on Hirvelas 12. Audit tuvastas ehituslikud puudused neis kõigis. Foto: Urmas Luik

Mullu oktoobris Hirvela 8 kortermajas puhkenud tulekahju tõi päeva­valgele sedavõrd ulatusliku praagi, et Tori vallavalitsus tellis elamurajooni kõigile 12 majale ekspertiisi. Igal majal on küll kasutusluba, kuid mis alustel need väljastati, on eba­selge. Maakonna omaaegset edukat kinnis­varaarendust peavad elanikud tõe­näoliselt oma kuludega paikama hakkama.

Juba ehituse ajal saatsid Hirvela arendust skandaalid, arenduspartnerid pöörasid omavahel tülli. Üks arendajatest Andrus Sukles muutub lörri läinud äriprojektist rääkides – seda Hirvela talle on – emotsionaalseks ja heidab ­ette, et kunagi tema tellitud riiklikult tunnustatud eksperdi hinnang ei huvitanud kedagi. Ekspert viitas mitmele ehituslikule puudusele, muu hulgas asjaolule, et rõdud võivad alla kukkuda. “Nüüd maja põles, inimesed said kahju ja keegi ikkagi ei vastuta. Need, kes sinna elama asusid, varastati põhimõtteliselt paljaks. See on alatu,” leidis Sukles.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles