Suveteater etendab purjekakuuris „Toomas Nipernaadit”

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu jahtklubi.
Pärnu jahtklubi. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu Suveteater toob publikuni suvelavastuse „Inriid ja Toomas Nipernaadi“, mis etendub juulis ja augustis Pärnu jahtklubi purjekakuuris.

Lavastus põhineb August Gailiti teostel „Toomas Nipernaadi“ ja „Leegitsev süda“. Nimiosades astuvad üles näitlejad Piret Laurimaa ja Sepo Seeman, dramaturg-lavastaja on Tiit Palu. Muusikat teeb multiinstrumentalist Olavi Kõrre.

Inriid on Toomas Nipernaadi naine, kellega mehel on kokkulepe: suvel on mees vaba, talvel kuulub aga naisele. Nii on nad jaganud omavahel ära nii maailma kui teineteise. Selles on midagi ilusat ja tarka. Kuidas see suhe toimib? Kuidas ja kas on võimalik olla vastastikku vaba ja ometi kuuluda teineteisele? Kes on Inriid Nipernaadi, kes romaani viimastel lehekülgedel end võimsalt kehtestab?

Lavastus „Inriid ja Toomas Nipernaadi“ räägib armastusest ja vabadusest, abielust ja vabadusest, loomingust ja vabadusest. Inimestes avanevad uued tahud, saavad selgemaks suhted ja eesmärgid.

Pärnu Suveteatrile on see kolmas lavastus. 2015. aastal mängiti kogu pere lugu „Minu pere ja muud loomad“, kahel viimasel suvel tõsielutükki „Klarissa kirjad“, millest tänavu valmis kuuldemäng ERRi raadioteatris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles