Pärnus saab hakata õppima uut eriala

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OÜ Mativesi juhataja Matthias Eichhorst näitab, milliste seadmetega töötab tootmisautomaatik.
OÜ Mativesi juhataja Matthias Eichhorst näitab, milliste seadmetega töötab tootmisautomaatik. Foto: Urmas Luik

Pärnumaal nagu kogu Eestis kummitab ettevõtjaid aina enam tootmisautomaatikute põud. Pärnu Saksa tehnoloogiakool lõi aga käed mitme maakonna tootmisettevõttega, et seda muret leevendada.

Tehnoloogiakooli ja viie firma koostöö algas OÜ Mativesi juhataja Matthias Eichhorsti külaskäiguga haridusasutusse. “Ühel päeval tuli ettevõtja kooli ja ütles, et spetsialiste on väga vaja,” avaldas tehnoloogiakooli direktor Indrek Alekõrs.

Mativesi toodab ja müüb reovee puhastusseadmeid: tooted lähevad müügiks põhiliselt põhjamaadesse. “Neist välja tulnud vesi on puhtam kui kraanist tulev,” selgitas Eichhorst. Keeruliste seadmete tootmiseks vajalik aparatuur on aga vähemalt niisama keerukas, mispärast tootmisautomaatik peab masinate toimimist väga põhjalikult tundma. Spetsialiste on ettevõtjate hinnangul vähevõitu. Selline olukord ei ole tekkinud üleöö, vaid on tingitud asjaolust, et vastavat õpet maakonnas senini sisuliselt ei pakuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles