Galerii: visalt kaitses rassinud Vaprus võitles Paidelt viigi välja (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu Vapruse vutimeeskond kirjutas tabelisse järjekordse viigipunkti, kui selle aasta esimesel muruväljakul mängitud mängus Rannastaadionil Paide linnameeskonnaga 1:1 viik tehti.

Mõlemad väravad löödi teisel poolajal. Esmalt läkitas nurgalöögist tulnud palli 58. minutil võrku Martin Kase, viies külalised juhtima. Kaotusseisu jäänud pärnakad vastasid 65. minutil, kui kontrarünnaku järel pärast lähilöökide virvarri leidis mõnelt meetrilt raamide vahele tee Tõnis Vihmoja löödu. Pärnakate väravas oli tunda suluseisu hõngu, kuid kohtuniku lipp jäi alla.

Paide meeskond pani suvepealinlased mängu lõpus küll kõva surve alla, kuid rohkem väravaid ei löödud ja nii lõppes matš viigiga. Sel korral ei päästnud Paidet ka Pärnu viigivärava järel platsile toodud Tarmo „Karu” Neemelo, kes vahetusmeeste pingilt sekkudes on aidanud oma tiimil paljudest mängudest võidupunktid noppida.

Vapruse peatreeneri Indrek Zelinski sõnade järgi oli tema tiim Neemelo sekkumiseks valmis. „Mängijad täitsid neid juhiseid, kuidas tema vastu mängida, väga hästi,” kommenteeris ta.

Vapruse eest tegi hiilgava esituse väravavaht Richard Aland, kelle paraadtõrjed päästsid pärnakad mitmelgi korral juba kindlana näivast väravast.

„Täna on viik meilt tubli tulemus,” arvas pärast mängu Vapruse värava autor Vihmoja. „Meil oli mõni võimalus, Paidel oli neid palju rohkem. Kiidusõnu väärib meie väravavaht Richard Aland, kes tassis meid täna kõvasti. Eriti teisel poolajal.”

Zelinski usub, et iga teenitud punkt annab mängijatele järgmistes mängudeks indu juurde. „Raskelt need punktid tulevad, aga eks nad peagi. Järgmiseks mänguks on tähtis taastuda, ega Nõmme Kalju lihtsam vastane ole. Seal on kraadi võrra kangemad mehed. Meid ootab kõva võitlus kaitses,” ütles pärnakate loots.

Vihmoja sõnade kohaselt oli ta koos kaaslastega teisel poolajal üsna väsinud. „Meil mängivad suuremas osas poisid, kes päeval koolis käivad. Isegi tulin mängule töölt. Paide on profisats, kes sai tulla mängule puhanuna,” märkis ta.

Pärnu meeskonna juhendaja ütles, et enne tänast murul mängitud mängu on sellel tehtud vaid üks treening. „Üleeile oli väljak märg ja kiire, täna aga kuiv ja pall liikus teistmoodi. Ideaalsest jalgpallimurust on väljak veel päris kaugel, aga ilmu ja aastaaega arvestades super,” ütles Zelinski.

Pärnakatel on 11 matši järel tabelis neli punkti, mis kõik teenitud viikidest. See annab kümne meeskonna pingereas kümnenda koha.

Pärnu Vapruse järgmine mäng on laupäeval koduväljakul Nõmme Kalju vastu, kellele avaringis kaotati 0:7.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles