Nädalavahetusel müttavad motomehed Paikuse ümbruses

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paikuse klubi enduuroäss Toivo Nikopensius jahib sel hooajal seenioride kõrgeid kohti nii Balti kui Eesti karikasarjas.
Paikuse klubi enduuroäss Toivo Nikopensius jahib sel hooajal seenioride kõrgeid kohti nii Balti kui Eesti karikasarjas. Foto: Rauno Kais

Laupäeval ja pühapäeval kihutavad Eesti, Läti, Leedu ja Soome motosportlased Paikuse ümbruse metsades ja rabas enduuro Balti ja Eesti meistri- ja karikavõistluste esimesel etapil.

Võidusõidu peakohtuniku Sulev Tõnissoni sõnutsi on nädalavahetusel Pärnumaale oodata ligemale 150 võidusõitjat ja paremus selgub tosinas arvestuses.

„Laupäeva keskpäeval stardib Paikuse koolimaja eest esimene võistlejatepaar 56 kilomeetri pikkusele ringile ja pühapäeva hommikul algab võistlus kell üheksa,“ rääkis Tõnisson. „Esimesel päeval sõidetakse kolm ja teisel kaks ringi. Aega võetakse kolme kilomeetri pikkusel krossikatsel Põlendmaal ja 5,5kilomeetrisel enduurotestil Reiu liivakarjääri ümbruses.“

Eesti tugevatest mitmepäevasõitjatest võistlevad Paikusel E1-klassis Aigar Leok (nr 111) ja Veiko Rääts  (nr 521), E2-klassis Priit Biene (nr 531) ja Martin Leok nr 311) ja E3-klassis Toomas Triisa (nr 18) ja Priit Palatu (nr 117).

Pärnumaa motosportlastest on Paikuse klubi eestvedaja Toivo Nikopensius (nr 10) seenioride klassi favoriit. Meie mehe tõsisemad konkurendid on Soome ässad Mika Vuori (nr 518), Pekka Sointula (nr 436) ja Niko Pahlberg (nr 338) ja mitmekordne Leedu meister Danielius Žoštautas (nr 371).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles