Siiratud südamega Pärnu noormees vajab ravikulude katmisel annetajate abi

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
16aastane Egert vajab ravikulude katmisel annetajate tuge.
16aastane Egert vajab ravikulude katmisel annetajate tuge. Foto: TÜ Kliinikumi Lastefond

16aastasele Pärnu noormehele siirati geenihaiguse tõttu süda ja protseduuri järel peab poiss käima sageli ravireisidel ning tarvitama ravimeid, millest kõiki Eesti haigekassa ei kompenseeri. Annetajate toel otsustas perele appi tulla Tartu ülikooli kliinikumi lastefond.

Lastefondi pressiesindaja teatel diagnoositi Egertil kolm aastat tagasi geenihaigus Danon, millest tingituna algasid poisil südameprobleemid. Möödunud aasta novembris siirati poisile Helsingi lastehaiglas süda. Egert on Eesti kõige noorem inimene, kellele südamesiirdamine tehtud.

Pärast protseduuri on eelkõige esimese raviaasta jooksul ravimite kulu suur. Osa ravimite ostu toetab haigekassa, kuid mitu ravimit on kompensatsioonita. Samuti tuleb noormehel paaril esimesel aastal käia sageli Helsingis ravivisiitidel ja Tartus raviarsti juures. Lastefond toetab raviarsti soovitusel veel poisi spordiklubis käimist, et Egert saaks treenida ja operatsioonist taastuda.

Ravikulude eest tasumine käib perele üle jõu. Seega toetab lastefond Egertit iga kuu ravimite ja spordiklubi kuukaardi eest tasumisel ning transpordikulude katmisel Helsingisse ja Tartusse. Egerti ravikulude katmiseks toetab lastefond annetajate abil aasta jooksul kokku kuni 4032 euroga.

Lastefondi toetusjuht Eveli Ilves ütles, et Egertile on tehtud rasked operatsioonid ja nüüd on väga oluline panustada taastumisse, et noormeest ootaks ees täisväärtuslik elu. “Egert on väga positiivne ja rahulik noormees, kes teeb taastumiseks kõik endast oleneva,” tõi ta esile. “Heade annetajate abil saame peret aidata ravimite ja transpordi kulude katmisel, sest need on vähemalt esimesel paaril aastal keskmise sissetulekuga perele liiga suured.”

Lastefondi vahendusel on võimalik haigeid lapsi aidata hakates püsiannetajaks  ja seda on võimalik teha lastefondi veebilehel.

Toetuse taotlemiseks või abivajajatest teada andmiseks palume kirjutada e-mailile info@lastefond.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles