Mootorratturid külvavad linna tsiklitega üle

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meenutus 2017. aasta motohooaja avamisest.
Meenutus 2017. aasta motohooaja avamisest. Foto: Mailiis Ollino

Nii nagu kümnel varasemal kevadel avavad tuhanded mootorratturid ülehomme suvepealinnas mootorrattahooaja. Ürituse ajal tuleb liikluses arvestada, et ligemale 45 minuti vältel on siinsetel tänavatel korraga väga palju tsikleid.

Peale tuhandete ratturite on üritus meelitanud iga kord Pärnu tänavatele kümned tuhanded huvilised. Korraldajate teatel on osalenud igal aastal üritusel keskeltläbi 2000 mootorratturit Eestist, Lätist, Leedust, Venemaalt, Soomest ja mujaltki.

Eesti mootorrattahooaja avamise (EMHA) korraldaja ja kunstiline juht Mikk Pärg avaldas, et tänavu ootavad nad hooaega avama 2500–3000 mootorratturit ja kuni 5000 külalist.

Nii nagu mullugi kogunevad mootorratturid hommikul kella kümnest Supeluse tänaval. Seal on ühtlasi festivaliala, kus uudistamist peaks jätkuma kogu perele.

Kohale tuleb „Harley on tour“. See on veoauto 23 ikoonilise Harley Davidsoniga. Neid saavad kõik A-kategooria juhilubadega huvilised kahe päeva jooksul proovida. Niisamuti avaneb võimalus tutvuda kõige uuemate BMW, Ducati, Indiani, Yamaha, Moto Guzzi ja Aprilia mudelitega. Esimest korda jõuavad Eestisse esitlemisele Ducati Panigale V4 ja Ford Mustang 2018.

Koostöös Harley Davidson Estoniaga loosivad ürituse korraldajad välja reisi Tšehhi Prahasse Harley Davidsoni 115 aasta juubeli üritusele. Selleks tuleb osta kohapeal festivaliraamat ja täita kupong. Võitja loositakse välja õhtusel motopeol ööklubis Sunset. Seal astuvad üles ansamblid Revals ja Köömes, plaate keerutavad diskorid Hot n´ Handsome ja Doktor Diisel.

Kell 17 antakse Supeluse tänaval start 32kilomeetrisele motoparaadile. Umbes kolmveerand tunni jooksul sõidavad hooaja avajad Ranna puiesteed, Kuuse tänavat, A. H. Tammsaare puiesteed, Mai ja Merimetsa tänavat, Rannametsa teed, Riia maanteed, Liivi teed mööda, üle Papiniidu silla ja piki Ehitajate teed Pärnu-Lihula maanteele. Seal sõidavad ratturid Audru teeni, pööravad ringteel ümber, sõidavad Vana-Pärnu kaudu tagasi ja ületavad Siimu silla. Paraad lõpeb sadamakail J. V. Jannseni tänaval.

Ehkki tänavukevadine motoüritus on 11. järjestikune, avastasid ajaloos tuhlanud motoentusiastid, et infot leidub 1931. aastal toimunud seesuguse ettevõtmise kohtagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles