Teet Kurs: Toetustega ei tohi ära harjuda, see pole ettevõtlus

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Romet ­Põhako alustas oma videoproduktsioonifirmaga Romulus ­Studios mõni kuu tagasi. Tal on pooleli töö MTÜ Eesti Jahinaistega ja tehtud näidis­klipp Krooni ­Kohvikule.
Romet ­Põhako alustas oma videoproduktsioonifirmaga Romulus ­Studios mõni kuu tagasi. Tal on pooleli töö MTÜ Eesti Jahinaistega ja tehtud näidis­klipp Krooni ­Kohvikule. Foto: Urmas Luik

Romet Põhako on praegu 20. Filme hakkas ta tegema kaheksaselt, kui mängis legodega, tegi neist telefoniga pilte ja avastas, et edasi­kerimise nuppu pikalt all hoides hakkavad fotod filmina jooksma. Nüüd soovib Põhako käima lükata videoproduktsiooni ettevõtte ja unistab, et tema firma logot nähes sähvataks kliendi peas mõte: “Ma olen seda loorberipärga (Põhako firma logo element, S. M.) varem näinud, ta teeb häid videoid, võtan nendega ühendust”.

Noor ettevõtja liitus tänavu veebruaris Pärnu ettevõtlusinkubaatoriga, et saada sealt tuge. Temagi peast on paar korda läbi jooksnud kahtluseuss “ehk alustasin liiga kiiresti, äkki ei saa hakkama, võib-olla see või teine või kolmas”.

Viimati arutas Põhako konsultandiga hinnapoliitikat. “Enne seda­ oli tunne, kas tohin nii palju küsida, kas teenus on nii palju väärt. Pärast kokkusaamist tunnen ennast ettevõtja nahas palju mugavamalt. Arvutan tunnihinna ja teen pakkumise,” jutustas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles