Abituriendid teevad täna inglise keele riigieksamit

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
12. klassi inglise keele õpik.
12. klassi inglise keele õpik. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Täna toimub inglise keele riigieksami kirjalik osa, kuhu on registreerunud 6379 eksaminandi, suulise osa intervjuud ootavad õpilasi koolides ees järgmise nädala jooksul. 

Õpilased, kes saavutavad inglise keele riigieksamil 50–74 protsenti maksimumtulemusest, on jõudnud B1-keeleoskustasemele, 75–100 protsenti saanud on jõudnud B2-tasemele. Keeleoskustaseme omistamise eeltingimus on, et ühegi osaoskuse tulemus ei tohi olla 0. 

Võõrkeeleoskuse kontrolliks said õpilased valida inglise, prantsuse, saksa või vene keele eksami. Inglise keele riigieksam valmistatakse ette Eestis. Prantsuse, saksa ja vene keele riigieksam on asendatud rahvusvaheliselt tunnustatud eksamitega, mida korraldab SA Innove. Rahvusvaheliselt tunnustatud prantsuse keele eksamil osales 180 eksaminandi. Saksa keele eksamile on registreerunud 81 ja vene keele eksamile 311 eksaminandi.  

Õpilastel oli võimalus esitada tunnistus haridus- ja teadusministeeriumi tunnustatud rahvusvahelise inglise, prantsuse, saksa või vene keele eksami sooritamise kohta vähemalt B1-tasemel, millega loetakse kohustuslik võõrkeele riigieksam sooritatuks. Tunnistuse esitamise võimalust kasutas tänavu 1195 õppurit. 

Gümnaasiumi lõpetamiseks peab õpilane sooritama eesti keele või eesti keele teise keelena eksami, võõrkeele- ja matemaatikaeksami.

Riigieksamite tulemused avalikustatakse 20. juuniks infosüsteemis EIS ja riigiportaalis www.eesti.ee.

Riigieksameid korraldab SA Innove.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles