Siil jõudis Pärnumaale

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe suurõppus Siil 2018 jõudis täna Pärnumaale ning kestab maakonnas 7. maini.
Kaitseväe suurõppus Siil 2018 jõudis täna Pärnumaale ning kestab maakonnas 7. maini. Foto: Mailiis Ollino

Kolmapäeval alanud suurõppus Siil jõudis täna Pärnu maakonda. Linlased märkavad seda ehk õhtul südalinnas, kui vabatahtlikud harjutavad lahingutegevust linnaruumis.

Kunagise kutsekooli territooriumil linnalahingus kasutatakse paukmoona ja liiklus on Pargi tänaval häiritud kella 20st öörahuni. Samuti võib õppusel osalejaid näha 7. maini põhiliselt Kanaküla ja Pärnu vahel ja lahingutegevust kuulda-näha Pärnu linna, Tihemetsa, Lemmetsa, Eametsa ja Vändra kandis. Ajuti on nimetatud kohtades liiklus häiritud.

Politsei- ja piirivalveameti Lääne prefektuuri kriisireguleerija Maksim Korzin ütles, et õppuse üks eesmärke on harjutada kaitseliitlaste ja politseinike koostööd, saamaks kogemus ühisoperatsioonidel ja avaliku korra tagamisel. „Õppus hõlmab  kogu prefektuuri kuues maakonnas, kuid kõige rohkem tegevust toimub Pärnumaal. Harjutused on näiteks Pärnus Räämal ja kesklinnas, 5.–6. maini kestavad maastikuotsingud Häädemeestel. Samuti luuakse kontrollpostid, kus võib näha Kaitseliidu ja politsei ühispatrulle,“ rääkis Korzin.

Õppus ei häiri tsiviilelu. „Juhul, kui teatud piirkonnas on lühiajaliselt häiritud liiklus, palume mõistvat suhtumist,“ lisas Korzin.

„Kaitseväe suurõppus Siil on eelkõige maakaitse õppus, kus kandev roll on Kaitseliidul. Samal ajal ei saa me unustada riigi ja inimeste koostööd julgeoleku tagamisel. Tänapäeva maailmas puudutab julgeolek peale riigikaitseorganisatsioonide sisejulgeoleku ametkondi, era- ja avalikku sektorit,“ ütles kaitseväe juhataja kindral Riho Terras, kelle kinnitusel on Siili õnnestumisel tähtis iga osaleja panus. „Samuti olen tänulik maaomanikele ja ettevõtjatele, kelle toetuseta Eesti- suuruses riigis Siili mastaabis õppuse korraldamine oleks võimatu.“

Siil vältab 2.–14. maini ja sellele oodatakse ligemale 15 000 riigikaitsjat. Pärnumaal õppusest osavõtnute täpne arv selgub alles harjutuste järel, kuid arvatavalt küünib nende hulk umbes 1000ni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles