Hirvela korralagedusest räägiti ammu

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hirvela elurajooni praagi ees tuleks vastutusele võtta vald, kes andis välja majade kasutusload.
Hirvela elurajooni praagi ees tuleks vastutusele võtta vald, kes andis välja majade kasutusload. Foto: Mailiis Ollino

Vt “Päevavalgele tuli ulatuslik praak ja ehitusel valitsenud anarhia” 2.05 PPs.

Põhjalik artikkel Hirvela elurajooni ehitamisel tehtud vigadest kogus kümneid tuhandeid lugejaid, toimetusele tulnud tagasisidest võib järeldada, et inimeste vahel on see korralagedus kõneaineks olnud varemgi.

Margus Vunk: See oli juba ehitamise ajal avalik saladus, mida kõik teadsid ja rääkisid, ometi ...

Liina Ernesaks: Nii tüüpiline Eestile: keegi midagi ei tea, ei mäleta, firmad on likvideeritud ja vastutavatel tegelastel lõuad rahaga kinni topitud. Elanikud maksavad surmani pangalaenu ja elavad iga päev hirmus.

Marko Isand: Konkreetsel juhul on Hirvela elanikel kõige õigem teha ühishagi valla vastu, kuna vald on väljastanud kasutusload – dokumendid, mis kinnitavad, et ehitised vastavad kõigile neile ehitusnormidele, mis olid ehitamise ajal nõutud. Seega, vald on kinnitanud kasutusloaga, et kõik korrektne ning sellega petnud heauskseid ostjaid. Nüüd on käes aeg kahju korvata ja ehitised viia nõuetega vastavusse. Selle kulu peab Tori vald oma kuludesse kirjutama!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles