Sisukord
Paberleht
Postimees
minu meedia
Minu Meedia digi­paketiga saad piiramatu ligipääsu Postimehe ja maakonnalehtede tasulisele sisule nii veebis, mobiilis kui tahvlis.
Telli minu meedia

Raba- ja rannarahvas pakub vahelduseks nõgest ja räime

1 min lugemist
Maaeluminister Tarmo Tamm uudistas Japsi kail äsja Pärnu lahest püütud rahvuskala räime saaki. FOTO: Urmas Luik

Pärnumaa maitsete aasta on alanud, selle kinnitusena andis maaeluminister Tarmo Tamm eile restoranis Eagle poolteise meetri pikkuse rändkahvli projektijuht Kadi Elmestele. Järgneval õhtusöögil serveeriti raba- ja rannarahva roogi, mis valmisid Eesti kokkade ühenduse presidendi Rudolf Visnapuu juhendamisel.

Tellijale

Menüüs oli ka räim kui rannarahva igapäevane toit ja Eesti kõrgeima tunnustusega kala, mis maitseb ühtviisi hästi soolatult, praetult, marineeritult. Rahvuskala ostis Japsi kail paadist avatud kalasadamate päeval ka minister Tamm, et seda kodus praadida ja kassigi kostitada.

Maaeluministeerium valis kolmandat aastat Eesti toidupiirkonda, kus toodetud toit ja mille toidukultuur on tähelepanu keskmes. Esimesena kandis toidupiirkonna tiitlit Hiiumaa, siis Peipsimaa ja ­kingitusena riigi 100 aasta juubeliks nüüd siis Pärnumaa.

18.02.2020 19.02.2020
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Minu Meedia kontole.
LOGI SISSE
Sul ei ole kontot?
Loo Minu Meedia konto