Raba- ja rannarahvas pakub vahelduseks nõgest ja räime

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maaeluminister Tarmo Tamm uudistas Japsi kail äsja Pärnu lahest püütud rahvuskala räime saaki.
Maaeluminister Tarmo Tamm uudistas Japsi kail äsja Pärnu lahest püütud rahvuskala räime saaki. Foto: Urmas Luik

Pärnumaa maitsete aasta on alanud, selle kinnitusena andis maaeluminister Tarmo Tamm eile restoranis Eagle poolteise meetri pikkuse rändkahvli projektijuht Kadi Elmestele. Järgneval õhtusöögil serveeriti raba- ja rannarahva roogi, mis valmisid Eesti kokkade ühenduse presidendi Rudolf Visnapuu juhendamisel.

Menüüs oli ka räim kui rannarahva igapäevane toit ja Eesti kõrgeima tunnustusega kala, mis maitseb ühtviisi hästi soolatult, praetult, marineeritult. Rahvuskala ostis Japsi kail paadist avatud kalasadamate päeval ka minister Tamm, et seda kodus praadida ja kassigi kostitada.

Maaeluministeerium valis kolmandat aastat Eesti toidupiirkonda, kus toodetud toit ja mille toidukultuur on tähelepanu keskmes. Esimesena kandis toidupiirkonna tiitlit Hiiumaa, siis Peipsimaa ja ­kingitusena riigi 100 aasta juubeliks nüüd siis Pärnumaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles