Lääneranna volikogu liige sõlmis vallaga tulusa lepingu

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääneranna vald. Lihula, Jaama 1   08JAN18  Foto Urmas Luik/Pärnu Postimees
Lääneranna vald. Lihula, Jaama 1 08JAN18 Foto Urmas Luik/Pärnu Postimees Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Lääneranna vallavolikogu liiget Ain Saaret seob vallaga tulus leping, mis toob talle aasta jooksul sisse ligemale 1400 ­eurot kuus. Kuigi voli­kogu liige ei tohi samal ajal vallavalitsuses töötada, on tellitud tööd valla hinnangul nii väikesed, et töölepingut polnudki tarvis sõlmida.

Volikogu opositsioon on rahulolematu sellise lepinguni viinud asjade käiguga. Nende kinnitusel ei ole vallavalitsus seaduste järgimisel just ülearu hoolikas olnud ja küsimusi tekitab hanke sisugi. Vallavalitsuse esindaja arvates on süüdistused alusetud.

Aasta alguses korraldati Lääneranna vallas infotehnoloogiliste teenuste ostmise hange. Selleks saadeti kutse kolmele kandidaadile, kellest kaks tegi­ pakkumise. Parimaks osutus volikogu liige Saare, kes küsis teenuse eest ligemale kaks korda vähem kui teine pakkuja ja kellega vallavanem Mikk Pikkmetsa korraldusel sõlmitigi pikema aruteluta leping.

Näiliselt lihtne asjade käik aga tekitas küsimusi viiel volikogu liikmel. Sestap esitasid nad märtsi keskel vallavanemale arupärimise hanke asjaolude kohta, muu hulgas sooviti teada, miks on vaja teenuseid dubleerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles