Galerii: mootorrattapidu Supeluse tänaval

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna avavad mootorratturid kõikjalt Eestist ja välismaaltki Pärnus motohooaja.

Korraldajate teatel on osalenud igal aastal üritusel keskeltläbi 2000 mootorratturit Eestist, Lätist, Leedust, Venemaalt, Soomest ja mujaltki.

Eesti mootorrattahooaja avamise korraldaja ja kunstiline juht Mikk Pärg avaldas, et tänavu ootavad nad hooaega avama 2500–3000 mootorratturit ja kuni 5000 külalist.

Nii nagu mullugi kogunesid mootorratturid hommikul kella kümnest Supeluse tänaval. Seal on ühtlasi festivaliala, kus uudistamist peaks jätkuma kogu perele.

Kell 17 antakse Supeluse tänaval start 32kilomeetrisele motoparaadile. Umbes kolmveerand tunni jooksul sõidavad hooaja avajad Ranna puiesteed, Kuuse tänavat, A. H. Tammsaare puiesteed, Mai ja Merimetsa tänavat, Rannametsa teed, Riia maanteed, Liivi teed mööda, üle Papiniidu silla ja piki Ehitajate teed Pärnu–Lihula maanteele. Seal sõidavad ratturid Audru teeni, pööravad ringteel ümber, sõidavad Vana-Pärnu kaudu tagasi ja ületavad Siimu silla. Paraad lõpeb sadamakail J. V. Jannseni tänaval.

Liiklejatel palutakse paraadi ajal varuda kannatust.

Ehkki tänavukevadine motoüritus on 11. järjestikune, avastasid ajaloos tuhlanud motoentusiastid, et infot leidub 1931. aasta ettevõtmise kohtagi.

Vaadake, kuidas kulgeb tänane paraad:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles