Katseajal mees jäi roolis narkojoobes vahele kaks korda

Martin Laine
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratsioonfoto roolijoodikust.
Illustratsioonfoto roolijoodikust. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Narkokuritegude eest karistatud 29aastane Denis pääses vanglast enne tähtaega, 2016. aasta lõpus. Vabanemisel selgitati talle, et kui katseajal narkootikumidega tegemist teeb, on taas vangiminek.

Denisi katseaeg kestis 5. detsembrini 2017, kuid nii kaua ta vastu ei pidanud: selle ajaga suutis ta suisa kaks korda politseile autoroolis narkojoobes vahele jääda.

26. juulil 2017 kella 23.40 ajal võttis patrull Denisi roolist maha Tallinnas Vilde teel suunaga Ehitajate tee poole. Uriiniproov näitas tema veres amfetamiini ja kangeid psühhotroopseid ravimeid.

Kui kriminaalmenetlus oli sellega juba alustatud, jõudis Denis kaks kuud hiljem uuesti Pärnus narkojoobes roolimisega vahele jääda. 25. septembri hommikul põhjustas ta Laial tänaval varalise kahjuga liiklusõnnetuse.

Uriiniproov näitas taas amfetamiini ja psühhotroopseid ravimeid, kuid seekord oli mees tarvitanud metamfetamiinigi.

Narkojoobes roolimiste tõttu jõudis Denis kohtu ette alles selle aasta aprillis ja möödunud nädalal jõustunud otsusega mõisteti ta vangi.

Kuna Denisil oli varem kandmata karistus 11 kuud, mõisteti talle katseaja nõuete rikkumise tõttu liitkaristuseks kaks aastat ja kuus päeva reaalset vangistust. Peale selle mõisteti temalt välja menetluskulu 1245 eurot ja võeti ära juhiluba aastaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles