Päästeamet kontrollib kortermajade tuleohutust

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästeamet teeb sel nädalal kontrollkampaaniat, mille eesmärk on kontrollida kortermajade tuleohutust ja evakuatsiooniteede läbitavust.
Päästeamet teeb sel nädalal kontrollkampaaniat, mille eesmärk on kontrollida kortermajade tuleohutust ja evakuatsiooniteede läbitavust. Foto: Meelis Meilbaum

Päästeamet teeb sel nädalal kampaaniat, mille eesmärk on kontrollida kortermajade tuleohutust ja evakuatsiooniteede läbitavust. Pärnumaal keskenduvad päästetöötajad peamiselt Pärnu linna kortermajade inspekteerimisele.

Iga piirkonna inspektorid valivad kontrollitavad majad ise välja ja võtavad ühistutega enne ühendust. 

Lääne päästekeskuse ennetusbüroo nõuniku Kristi Kaisi sõnade kohaselt vaatavad päästeameti töötajad üle trepikojad, keldrid ja pööningud. "Korteritesse inspektorid ei lähe," lisas ta. 

„Meie statistikast on näha, et kuigi tulekahjusid esineb üldiselt järjest vähem, on kasvanud koduste põlengute arv,“ ütles päästeameti ohutusjärelevalve osakonna juhataja Tagne Tähe.

Hoonetulekahjude koguarv on tänavu suurenenud 11 võrra, kui kõrvutada eelmise aasta sama perioodiga. 2018. aasta esimese kolme kuuga põles 196 kodu ehk üheksa rohkem kui mullu samal ajal.

„Kõige suurem murekoht ja tulekahju tekke põhipõhjus on eelkõige katkised küttekolded ja elektriseadmed. Kortermajade puhul võib ühes korteris peituv oht saada saatuslikuks kogu majale,“ lausus Tähe.

See on päästeameti tänavune teine kontrollkäik kortermajadesse. Jaanuaris tehtud kontroll näitas, et enim tekitavad muret elamute trepikodades hoitavad esemed, mis on ohtlikud ja vastuolus tuleohutusnõuetega. Tulekahju korral takistavad esmapilgul ohutud asjad majast kiiresti väljapääsemist.

Puudustega kortermaju oli talvise reidi ajal 72 protsenti ja 95 juhul alustati haldusmenetlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles