Puudujast volinik esindab taas valijaid

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Pärnumaa vallavalitsuse hoone. Foto on illustreeriv.
Põhja-Pärnumaa vallavalitsuse hoone. Foto on illustreeriv. Foto: Urmas Luik

Põhja-Pärnumaa vallavolikogu liige Heidi Raude, kes kolme järjestikuse puudumise tõttu volikogu istungitelt kaotas oma volitused, sai pärast avalduse esitamist saadikumandaadi tagasi.

Raude puudus volikogu veebruari-, märtsi- ja aprilliistungilt, seetõttu peatati tema saadikuvolitused ja määrati asendusliikmeks Kalev Mitt.

Raude esitas nädal pärast volituste peatamist Põhja-Pärnumaa valimiskomisjonile avalduse, soovides, et tema volitused taastataks. Põhja-Pärnumaa valla valimiskomisjon otsustaski üksmeelselt Raude avalduse rahuldada ja tema asendusliikme volitused lõpetada. Mitt sai volinikutööd teha kaheksa päeva.

Raude sõnutsi puudus ta volikogu istungitelt, kuna oli pikalt ravil. „Laiskuse tõttu ma istungitelt ei puudunud,” kinnitas ta. „Nüüd olen taas terve ja valmis volikogu tööst osa võtma. Kui ma ei saaks volikogu tööst osa võtta, oleksin kohast loobunud.”

Puudumise tõttu volikogu liikme koha kaotamine on suhteliselt harukordne. Pärnu linnavolikogus lõpetati tunamullu kolme järjestikuse puudumise tõttu Ago Andersoni volitused. Tema tõi põhjenduseks probleemid töö- ja volinikuelu jagamisel ja leidis, et selline asjade käik ongi mõistlik. Mullu tabas Pärnu volikogus sama saatus Priit Sutti, kelle volitused siiski taastati, kui ta oli sooviavalduse esitanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles