Sarvilised tulevad taas rannaniidule suvitama

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu nosis Pärnu rannaniite pilliroost puhtaks ligemale 260 linnalehma.
Mullu nosis Pärnu rannaniite pilliroost puhtaks ligemale 260 linnalehma. Foto: Mailiis Ollino

Sel nädalal peaks Pärnu rannaniitudele jõudma sarvilised suvitajad Võrumaalt, kes sügiseni rannaäärt roost puhtaks söövad.

Võrumaa talunik Silver Visnapuu, kelle kari on juba kolm aastat Pärnu rannaäärt pilliroost puhtaks söönud, ütles, et eelmisel nädalal hakati Tervise Paradiisi juurest Raeküla poole aeda ehitama ja pea kõik tööd on mäletsejate saabumiseks valmis.

Ainult söögipoolist veel napib. “Käisin eelmisel nädalal vaatamas ja siis ei olnud roog veel õieti tärganud. Lehmad on seda eelmisel aastal palju tallanud, aga see ju nende töö ongi,” ütles talunik.

Visnapuu sõnutsi on loodus nüüdseks siiski rohelisemaks muutunud ja nädala teises pooles peaks esimene autotäis linnalehmi Mai elamurajooni lähedale karjamaale jõudma. “Esimese autoga peaks tulema 22–23 looma,” arvas ta.

Kohad, kus veised sööma hakkavad, jäävad samaks mis varemgi. Isendid, keda kesklinna karjamaadel imetleda võib, on Aberdeeni-Anguse, Herefordi, Simmentali tõugu ja musta värvi väikesekasvulised Dexteri veised.

Mullu käis Pärnus suvitamas ligemale 260 looma.

Visnapuu leping Pärnu linnavalitsusega loomade karjatamiseks kehtib veel kahel suvel: tänavu ja järgmisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles