Silvia Paluoja: Kes noomib juhte edasi?

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kes kutsuks korrale raske pedaalivajutusega autojuhte ajal, kui ei toimu politseireide?
Kes kutsuks korrale raske pedaalivajutusega autojuhte ajal, kui ei toimu politseireide? Foto: Mailiis Ollino

Liiklustalgutel noomiti üle 1000 juhti, raporteeris politsei- ja piirivalveamet pärast seda, kui oli jürikuu keskel terve ööpäeva rahustanud liiklust kohtades, millest talgulistele teada anti.

Küsin: kes noomib lendurjuhte edasi? Või loodame naiivselt, et kõik autokooli ­eksami teinud roolikeerajad tunnevad kiiruspiirangu märke?

Üks rahustamise kohti oli Tihemetsa alevikus, mida läbib­ Uulu–Valga maantee. Sinna on üles seatud varem Are vahel Via Baltical kiirust näidanud elektrontabloo, mis harva näitab rohelist numbrit. Mida paremaks läheb ilm, seda rohkem punastab tabloo 50 alas, näidates üle 80gi.

Maanteedel käib ralli, pidev möödauhamine, masina mootori võimsuse demonstreerimine ka siis, kui selleks põhjust ei ole või vastas­suunast tulija pääseb napilt laupkokkupõrkest. Kas kabelisse või enda/teiste sandistamisega on tõesti tuli takus või on mõnesekundine ajavõit eneseteostuse küsimus?

Näen napikaid iga kord, kui bussiga maa ja linna vahet sõidan. Mõnelgi korral on bussijuhi kiire reageerimine päästnud mind liiklusõnnetuse vahetust osalisest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles