Seadusrikkujad hakkavad looduslikku tasakaalu ohustavat võõrliiki rohima

Karl Hütt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Verev lemmalts on võõrliik, ­mida ilusa välimuse pärast kasvatatakse koduaiaski. Loodusele on see koorem ja seda soovitakse hävitama asuda.
Verev lemmalts on võõrliik, ­mida ilusa välimuse pärast kasvatatakse koduaiaski. Loodusele on see koorem ja seda soovitakse hävitama asuda. Foto: Mailiis Ollino

Keskkonnaamet soovib koostöös Pärnu kriminaalhooldusosakonnaga korraldada juhtprojekti, mille raames üldkasuliku töö (ÜKT) tegijad hakkaksid Pärnus võitlema vereva lemmaltsa taime kolooniatega. Tegemist on võõrliigiga, mis ohustab siinset looduslikku tasakaalu.

Keskkonnaameti liigikaitse peaspetsialist Eike Vunk sõnas, et üle-eestilist tõrjet ei ole siia­maani tehtud. Praegu koostatakse riiklikku ohjamiskava. “Tekkis mõte, et ühe tõrjeviisina võiks pilootprojekti raames kasutada üld­kasulikku tööd,” rääkis Vunk. “Võtsime ühendust kriminaalhooldusosakonnaga ja nad olid huvitatud.”

Praegu käivad läbirääkimised linnaga, sest taimed asuvad linna territooriumil ja vaja läheb maa valdaja nõusolekut. “Pärnu linnavalitsus on teemat keskkonnaametiga arutanud ja ilmselt kooskõlastab oma vastuskirjas Pärnu linnale kuuluvatel kinnistutel ­vereva lemmaltsa ohjamistööd,” kommenteeris Pärnu linnavalitsuse haljastuse peaspetsialist Kadri Kõresaar.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles