Naiskodukaitsjad toitsid Siili katelde juurest

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mailiis Ollino

Suurõppuse Siil tagala kindlustasid naiskodukaitsjad, kelle üks vastutusrikkaid ülesandeid oli osalejaid toitlustada. Pärnumaa ringkonna toitlustajate rühm alustas nädalavahetusel koos päikesetõusuga ja algajale ametlikule abilisele sai selgeks, kuidas Rootsi katla­ alla teha tuld nii, et pika jalaga korstnast suitsu tulema hakkaks ja kahes pajas öeldud ajaks hommikupudru valmis saaks.

Kolm toidukorda päevas peavad tagama õppusel osalejate ööpäevase energiavajaduse ja arvestus välitingimustes on kaheksa eurot 20 senti inimese kohta. Sööjate hulka ja ettenähtud ratsiooni arvestasid kogenud välitoitlustajad Lea Pikker ja Monika Leosk. Nende abiliste osaks jäi termoseid ette valmistada, tuua toiduaineid ettevalmistuslauale, kuivtoitu liigiti sortida ja pärast padasid, kulpe ja termoseid aina küürida.

“Ära aeruta seal sees,” ütles instruktor Lea, kui suures 35-liitrises katlapotis segasime pika varrega puust mõlaga putru nagu kodus. “Teha tuleb kaheksaid, siis saab puder ühtlaselt segatud ega kee põhja.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles