Sadamaala ehitus lükkus järgmise aasta lõppu   (1)

Karl Hütt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline peaks mõne aasta pärast välja nägema Pärnu kesklinna sadamaala.
Selline peaks mõne aasta pärast välja nägema Pärnu kesklinna sadamaala. Foto: ARHITEKT MUST

Ehitustööde tulemusena saab Pärnu sadamaala uudse väljanägemise, rajatakse kaubandus- ja elamispinnad ja tänu sellele paranevad linnas vaba aja veetmise võimalused.

AS Pärnu Sadama nõukogu liige Kaspar Kokk rääkis, et sadamaala projekt peaks valmima järgmise aasta sügiseks ja ehitamiseks võiks minna 2019. aasta lõpust. “Samaks jääb see, et seal saavad silduda laevad, kõik muu tuleb täiesti uus,” ütles Kokk.

“Kinnisvaraarendus muudab kogu kvartalit tundmatuseni. Esimestele korrustele tulevad teenindus, äripinnad, restoranid, kohvikud ja poed,” loetles Kokk. Kõrgemad korrused jäävad eluruumide tarbeks.

“Loodan, et linnavolikogu jõuab enne suvepuhkust planeeringu vastu võtta. Juhul, kui juuniistungil vastuvõtmiseni ei jõuta,  tähendab see, et kogu projekt venib mitme kuu võrra,” märkis Kokk. Ehitus läheb tema hinnangul maksma umbes paarkümmend miljonit eurot.

Pärnu sadamaala ehk Kalda 2 ja 4 kinnistu arhitektuurikonkursi võitjaks valiti 2016. aasta novembris Arhitekt Must OÜ büroo töö “Vanasadam”.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles