Sütevaka õpilane võitis ajaloouurimistööde võistluse

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumi secunda<em> </em>õpilane Hans Markus Kalmer pälvis oma ajalooalase uurimistööga Eesti ajaloo-ja ühiskonnaõpetajate seltsi, presidendi kultuurirahastu ja haridus- ja teadusministeeriumi korraldatud konkursil esikoha.
Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumi secunda<em> </em>õpilane Hans Markus Kalmer pälvis oma ajalooalase uurimistööga Eesti ajaloo-ja ühiskonnaõpetajate seltsi, presidendi kultuurirahastu ja haridus- ja teadusministeeriumi korraldatud konkursil esikoha. Foto: Aldo Luud

Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumi secunda õpilane Hans Markus Kalmer pälvis oma ajalooalase uurimistööga Eesti ajaloo-ja ühiskonnaõpetajate seltsi, presidendi kultuurirahastu ja haridus- ja teadusministeeriumi korraldatud konkursil esikoha.

Tänavuse kooliõpilaste ajaloouurimistööde võistluse teema oli “Sada aastat Eesti riiki”.

Kalmer kirjutas oma töös sellest, kuidas tänavu kevadel manalateele läinud Edgar Männik, kes pikka aega juhtis Surju põhikooli, astus teise maailmasõja lõpul riigikuuleka noorena Saksa sõjaväkke ja kuidas see tema elukäiku mõjutas.

„Mida enam möödunud ajast, oludest ja tehtud valikutest õpime, seda suurem on meie tänu ja lugupidamine nende vastu, tänu kellele oleme siin ja saame edasi minna. Et ühel riigil läheks hästi, on vaja erinevaid inimesi. Meil on vaja nii loodusteadlasi ja IT-insenere, kelle nappusest me viimastel aastatel ehk rohkem oleme rääkinud, aga on vaja ka humanitaare. Nii neid, kes oskavad töötada teadlasena faktidega, kui neid, kes kunstnikuna loovad ajast ja loost pilte,“ ütles president Kersti Kaljulaid Tartus uurimistööde auhindade kätteandmisel.

President on juba 19. korda toimuva konkursi patroon. Võistluse eesmärk on süvendada noortes huvi ajaloo vastu ja õpetada nägema seoseid mineviku ja oleviku vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles