Siga ja hani: vana mõistulugu meenutades

Valter Parve
, TÜ Pärnu kolledži sotsiaaltöö õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isegi mõistlik jutt võib praegusele valitsusele tunduda hanede kaagutamisena.
Isegi mõistlik jutt võib praegusele valitsusele tunduda hanede kaagutamisena. Foto: Ants Liigus

Nädalapäevad tagasi ajasin juttu spetsialistiga, kes töö tõttu puutub kokku kutseliste autojuhtide muredega. Temalt kuulsin, et mõne veokifirma omanikud on andnud oma sohvritele karmi käsu tankida autosid väljaspool Eestit.

Siinsed aktsiisitõusud on ajanud hinnad nii hulluks, et isegi kaugemale kütuse järele sõites tulevat kokkuvõttes odavam. Mina puutun oma ameti tõttu jälle kokku selle valdkonnaga, kuhu need palju kirutud maksutõusud peaksid hädavajalikku lisaraha tooma: laste- ja sünnitoetused, soodustused ­madalapalgalistele.

Näiteks on väga tähtis see, et käesoleva aasta algusest sai iga laps võimaluse osaleda tasuta ühes huviringis – selle nimel kannataksin väikese hinna­tõusu ära küll. Ja vastupidi: mind ärritab väga, kui praeguse valitsuse palju proteste tekitanud maksupoliitika abiga kogutud lisa­eurosid kasutatakse “lennukilt raha külvamiseks”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles