Tornide linnuvaatluspäeval võistleb kaks Pärnumaa torni

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hirve tänava linnuvaatlustorn Pärnu rannaniidul.
Hirve tänava linnuvaatlustorn Pärnu rannaniidul. Foto: Ants Liigus

Eesti ornitoloogiaühing kutsub kõiki linnuhuvilisi laupäeval, 12. mail tornide linnuvaatluspäevale, millega tähistatakse maailma rändlindude päeva.

Kogu Eestis ootavad huvilisi vaatlustornides kogenud linnutundjad, et üheskoos rändavaid ja pesitsevaid linde vaadelda ja määrata. See on hea viis parandada oma linnutundmisoskust

ja veeta hommik kevadises linnumelus. Ühtlasi selgub tänavune liigirikkaim vaatlustorn.

Pärnus Hirve linnuvaatlustornis saab 9–11 vaadelda sulissõpru koos Eedi Leloviga, Kabli linnujaama vaatlustornis paneb 5–13 linde kirja Johannes Silvonen. Tornide külastamiseks ei pea end eelregistreerima.

Linnuvaatluspäeval võib osaleda omal käelgi. Selleks tuleb laupäeval minna mõnda vaatlustorni ja kirja panna kõik nähtud-kuuldud linnuliigid. Ornitoloogiaühing palub saata vaatlustulemused koordinaator Tarvo Valkeri e-posti aadressil tarvo.valker@eoy.ee laupäeval kella 18ks. Kirja tuleb panna vaatluse koht ja kellaaeg, kohatud liikide nimekiri, vaatlejate nimed ja arv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles