Küttetorude vahetus kergitab Sindis sooja hinda

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küttetorude paigaldamine. Foto on illustratiivne.
Küttetorude paigaldamine. Foto on illustratiivne. Foto: Dmitri Kotjuh

Sindi linna küttesüsteemid on lootusetult vananenud ja vajaksid hädasti remonti. Kui parandamiseks raha ei leita, tõuseb toasooja hind.

Põhiline murekoht on linna vanade küttetorustike väljavahetamine. Kui osa neist on uuendatud 1990ndate alguses, siis mõni lõik on tänini vahetamata. Samuti vajab tähelepanu turbakatlamaja, mida viimati renoveeriti üle 20 aasta tagasi. Samal ajal toodeti kogu viimasel kütteperioodil sooja just turbast.

Tori vallavanem Lauri Luur selgitas volikogu aprilliistungil teema tõsidust volinikele. “Kuna tsentraalküttesüsteem vajab hädasti investeeringuid, tuleb asuda ellu viima Sindi linnavolikogu kehtestatud soojusmajanduse arengukava, mis omakorda näeb ette investori kaasamist,” rääkis Luur.

Samuti tõdes vallavanem, et tegutseda tuleb kiirelt, saamaks keskkonnainvesteeringute keskuselt toetust. “Vastasel korral võib lähitulevikus soojuse hind kerkida rekordkõrgusele,” väitis Luur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles