Pärnu naine valiti aasta ämmaemandaks

Merilin Cherry
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta ämmaemanda-praktikajuhendaja Dagmar Meltsase sõnutsi on ämmaemandate elu Eestis hea.
Aasta ämmaemanda-praktikajuhendaja Dagmar Meltsase sõnutsi on ämmaemandate elu Eestis hea. Foto: Erakogu

Igal kevadel tunnustab Eesti ämmaemandate ühing tublisid ämmaemandaid. Pärnakas Dagmar Meltsas valiti tänavusel konkursil aasta ämmaemandaks-praktikajuhendajaks.

Tunnustus tuli Meltsasele väga suure üllatusena, sest hääletus toimus internetis ja hääletada said nii ämmaemandad, üliõpilased kui naised või pered. “Tiitel annab mulle teadmise, et ma olen valinud õige ameti. See, et mind just praktikajuhendajana hinnati, näitab, et järelikult olen tulevasi ämmaemandaid õigesti juhendanud ja andnud neile midagi tulevaseks eluks,” sõnas vastne tiitli pälvinu.

Meditsiin on Meltsast paelunud juba lapsest saadik. “Algul tahtsin hambarstiks saada, aga kuidagi jäi see soiku. Ema ütles mulle kunagi, et kui hakkan endale eriala valima, siis võtku ma selline, kus sõjaajal ka tööd saab,” rääkis ta.

10. klassis käis Meltsas töövarjupäeval Pärnu haiglas ämmaemandate tööga tutvumas ja sealsamas otsus sündiski. “Teadsin aga juba eos, et õppimine on raske ja töö pole ka just lust ja lillepidu: päeval tööl, öösel tööl, vahetevahel pühade ajalgi haiglas tööpostil, aga tänu naiste ja perede silmis korvab selle kõik,” kõneles ta.

Selle ameti pidajate elu on Meltsase väitel Eestis hea. Näiteks saavad nad 4,5 aasta jooksul väga hea hariduse ja võivad pärast lõpetamist töötada ämmaemanda või õena. “Aga eks asjal ole alati oma head ja vead. Me vastutame nii paljude elude eest, aga kahjuks ei kajastu see alati seal, kus võiks. Aga kuniks on maailmas armastust, on meil alati tööd,” tõdes Meltsas.

Aasta ämmaemand – Reet Jaansalu
Rahva ämmaemand – Annela Riik
Aasta ämmaemand-praktikajuhendaja – Dagmar Meltsas.

Irina Ivakina
Kaili Nisu
Triin Laanepõld
Evelin Gross
Evelin Põldsaar
Marianna Školova
Aet Leesment
Anneli Kakku
Merit Tammela
Merle Sillaste
Kersti Maala
Tiia Puusild
Liisi Aas

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles