Gripp hakkab taanduma

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Ehkki grippi haigestumine on languses, suri möödunud nädalal siiski veel üks inimene selle tagajärjel. Hooaja jooksul kasvas grippi surnute arv 94ni.

Terviseameti teatel oli Pärnumaal mai esimesel nädalal kuus laboris kinnitatud gripijuhtu, mis teeb statistiliselt 8,1 haigusjuhtu 100 000 elaniku kohta. Eesti keskmine haigestumus on 10,9 juhtu 100 000 elaniku kohta.

Ägedatesse hingamisteede haigustesse haigestunuid oli mai esimesel nädalal Pärnumaal 91, mis teeb keskmiseks haigestumuseks 105,5 juhtu 100 000 elaniku kohta. Võrdluseks: Eesti keskmine haigestumus ägedatesse hingamisteede haigustesse on 211,8.

Mai esimesel nädalal pöördus kogu Eestis tohtrite poole 2786 haigestunut, kellest 49 protsenti moodustasid lapsed.

Terviseameti teatel on grippi nakatumine languses: üle-eelmisel nädalal käis arstil 3304 ja nädal varem 3717 inimest.

Ägedatesse hingamisteede haigustesse haigestumus langes eelmise nädalaga võrreldes 16 protsenti ja grippi haigestumus 37 protsenti. Ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse haigestumine jõudis hooajavälisele ehk tavapärasele tasemele, grippi nakatumine pole veel tavatasemele langenud. Endiselt ringlevad A- ja B-gripiviirused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles