Jõõpre kooli öökullikogu täieneb põneva taiesega

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Öökull on valmistatud Jõõpre kooli söökla tarbetutest lusikatest ja kahvlitest ning on tänavuse lõpuklassi kingitus oma koolile.
Öökull on valmistatud Jõõpre kooli söökla tarbetutest lusikatest ja kahvlitest ning on tänavuse lõpuklassi kingitus oma koolile. Foto: Mailiis Ollino

Jõõpre koolimaja ees roheluses platsil istub öökull ja jälgib kivistunud suurte silmadega tema ees toimuvat – see on kujur Rait Pärja valmistatud poole meetri kõrgune taies, mis sobib suurepäraselt vast haljastatud plat­sile.

Lehekuu hakul istutas hoone juurde taimed ja kujundas haljastuse OÜ Võiste Puukool.

Koolimaja avaras fuajees istub klaasi taga kapis üle 300 igas suuruses ja materjalist öökulli, sest see kui tarkuse võrdkuju on Jõõpre kooli sümbollind.

“Meie öökullikollektsioon sai alguse kusagil 15 aastat tagasi, neid on Kreekast ja Indoneesiast ja kogu maailmast. Lapsevanemad ja lapsed käivad, toovad kaasa,” selgitas kogu saamislugu Mati Sutt. “Lapsed ja vanemad teevad öökullitaieseid, see on nagu liitvaks sümboliks saanud.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles